fbpx

Blog

Home » Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven
Hundesnacks

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

Din hund er en del af din familie. Den skal forkæles, lige som du vil forkæle andre medlemmer af familien. I stedet for fredagsslik, som ikke er godt for din hund, kan du forkæle den med sunde snacks. 

I denne artikel kommer vi ind på fordelene ved grøntsagssnacks til din hund. Læs videre, hvis du gerne vil lære mere om, hvilke grøntsager der er gode for din hund, og hvilke du skal holde dig fra. 

Vegetariske og veganske snacks

Flere og flere mennesker lever i dag vegetarisk eller vegansk livsstil. Dette skyldes for det meste en bekymring om dyrevelfærd og bæredygtighed – men sundhed er også en faktor, der spiller ind, som er relevant for din hund. Ligesom mennesker kan hunde også have godt af en menu med fokus på grøntsager.

Har du en masse grøntsager derhjemme, er det faktisk en genial måde at holde din hund sund på samtidig med, at du sparer på omkostninger og ture til supermarkedet.

Alt med måde

Ligesom mennesker kræver hunde en række forskellige fødevarer og næringsstoffer for en afbalanceret kost. Grøntsager er rige på fibre, mineraler, antioxidanter og enzymer – og det findes ikke i kød. Det er vigtigt at fodre din hund med forskellige slags grøntsager, da hver grøntsag byder på forskellige udvalg af næringsstoffer.

Dog skal du være opmærksom på, at du skal holde grøntsagerne på mindre end 25 % af din hunds kost. For mange grøntsager kan skabe problemer såsom negativ ændring af tarmflora eller fremtidige nyreproblemer.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for en balanceret kost til din hund, der inkluderer både proteiner og grøntsager. Balancen mellem begge er nøglen til en sund hundekost. 

Herunder har vi lavet oversigt over, hvordan du tilbereder grøntsager til din hund.

 

Blanchering

Sæt grøntsager hurtigt i kogende vand og hæld derefter meget koldt vand henover. Dette kaldes blanchering, og det er en god og nem måde at tilberede grøntsager på til din hund. Blanchering renser overfladen af grøntsager for snavs og bevarer både vitaminer og smag.

Dampning

Dampning er en nem måde at forberede grøntsager på, fordi du ikke skal nedsænke grøntsagerne i kogende vand. Dampning koger grøntsagerne igennem samtidig med, at smag og næringsindhold bevares.

Purering

For at opnå maksimal fordøjelighed kan du blende grøntsager til rå puré. Purering nedbryder cellevæggene i plantematerialet i grøntsagerne, hvilket gør det nemmere for hunde at fordøje.

Ikke alle grøntsager behøver at koges inden – eksempelvis selleri og spinat. Rodfrugter som gulerødder og søde kartofler skal blancheres eller dampes for at gøre det nemmere at blende dem. 

Frys det ned til de travle dage

En god måde at spare tid og energi på er ved at tilberede grøntsager i store portioner og opbevare dem i fryseren. 

 Efter purering kan du for eksempel lægge grøntsager i en isterningebakke. Således er der en meget hurtig snack klar til, når du har travlt. Det er både enkelt og sundt.

Hundevenlige grøntsager

Nu ved du, hvordan du nemmest tilbereder grøntsager. Men hvilke grøntsager er bedst at vælge til din firbenede ven?

Vi har lavet en kort liste over de mest sunde og hundevenlige grøntsager, som du kan forkæle din hund med.

 1. Druer, rosiner og ribs
  – Kan forårsage alvorlige nyreskader hos hunde, så hold dem langt væk fra din hund.
 2. Løg, hvidløg og purløg
  – Kan ødelægge din hunds blodlegemer, hvilket kan forårsage lavt jernniveau og skader på din hunds nyrer.
 3. Ferskner, blommer, abrikoser og kirsebær
  – Selve frugten er ikke skadelig, men stenen kan forårsage betændelse i tyndtarmen.
 4. Svampe
  – Svampe købt i et supermarked er gode til din hund, men undgå at fodre den med vilde svampe, da de kan være giftige.
 5. Rabarber
  – Kan forårsage problemer med dit kæledyrs nervesystem, fordøjelseskanal og nyrer. Rabarber kan desuden reducere kalk i hundens krop, forårsage nyresvigt og andre sundhedsproblemer.

   

Du kan se et stort udvalg af hundesnacks, som du kan forkæle din hund med, her.  

Related Post

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

BlogHundetransporttaske - tag hunden med på ferieVille det ikke være skønt, hvis du kunne tage din hund med dig, når du skal ud at rejse? Det kan kun gøre ferien bedre. Men desværre kommer du ikke langt med en almindelig hundesnor eller -sele i sådan...

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

BlogAlle hunde har brug for en gåtur. Men vidste du, at det faktisk anbefales, at du lufter din hund i mindst 30 minutter to gange om dagen? Gåture giver din hund mulighed for at motionere, socialisere med andre hunde og bruge sin lugtesans.  Med...

Hundehygiejne – tips og tricks

Hundehygiejne – tips og tricks

Hvis du er hundeejer, ved du garanteret alt om hundehygiejne, ikke?

Men hvis det alligevel ikke er tilfældet, skal du ikke være fortvivlet, for du er kommet til det rigtige sted.

For at passe bedst på din bedste ven skal du nemlig sørge for en god hundehygiejne. I denne artikel forsøger vi at give dig de bedste tips til, hvordan du bedst opretholder en god hygiejne – og dermed en sund og glad hund.