fbpx

Blog

Home » Hundetøj – ekstra forkælelse til din hund
Hundetøj

Hundetøj – ekstra forkælelse til din hund

Mode behøver ikke kun være til for mennesker. Vores firbenede venner kan også være med. I dag er mode til hunde mere populært end nogensinde før.

Hundetøj står ikke umiddelbart på den typiske indkøbsliste, når du får en hund. Men det betyder ikke, at hundetøj ikke er en god ide. Om det skyldes mode eller koldt vejr, så har hundetøj flere gode funktioner.

I denne artikel kommer vi ind på relevante funktioner ved hundetøj, herunder hvilket hundetøj du kan finde til din hund. Vintertøj, hundejakker, trøjer og kostumer – mulighederne er rigtig mange.

Hundetøj til de kolde og mørke dage

Det er rigtigt, at dyr nogenlunde kan tilpasse sig vejret. Men det betyder ikke, at de ikke kan fryse. Din hund kan sagtens fryse og blive forkølet og syg, præcis ligesom du kan. Hvis din hund begynder at ryste eller skælve, kan det være et tegn på, at den fryser.

Hundetøj kan hjælpe din hund med at holde varmen på de kolde dage. Flere dyreeksperter og dyrlæger anbefaler faktisk hundejakker eller hundetrøjer til din hund om vinteren.

Har du en hund med kort pels og manglede underuld? Eller har du en lille hund, så kroppen er tæt på den kolde jord på grund af korte ben? Så vil hundetøj hjælpe din hund med at få varmen. 

Du kan se et stort udvalg af hundetøj her – blandt andet jakker, som kan varme din hund i kulden.

 

Hundesko

Hundesko anbefales også til hunde med meget følsomme poter. Sko kan hjælpe med at beskytte din hunds poter mod salt eller hård is med skarpe kanter.

 

Hundejakker

Hundejakker og andet beklædning kan være nødvendigt i de kolde vintermåneder. Med en hundejakke kan du holde din hund varm og tør på gåturen uanset vejrforhold samtidig med, at din hund er komfortabel og moderigtig.

Ældre og følsomme hunde har også brug for at holde varmen. En vinterjakke kan hjælpe din ældre hund med at være tilpas og lun i det kolde vejr.

 

Sikkerhedsveste og reflekser

Når det begynder at blive koldt om vinteren, er det også begyndt at blive mørkt udenfor. Det behøver dog ikke at stoppe dine gåture med din bedste ven.

Det vigtigste er at holde dig selv og din hund synlig.

Udover en lun jakke kan sikkerhedsveste med reflekser, lyshalsbånd og reflekterende seler alt sammen være behjælpeligt, når du skal lufte din hund. Således får du din hund sikkert igennem mørket i de kolde vintermåneder.

Find reflekser og lys

Regntøj

Har du en hund, der elsker mudderpøl, kan en regnjakke være en god ide. En regnjakke vejer ikke særlig meget og er derfor komfortabel for din hund at have på. Samtidig er den vandafvisende og holder vinden ude – så din hund kan lege i regnen så meget, den vil.

Modetøj til din hund

Udover hundetøj, der hjælper med det kolde vejr, findes også modetøj til hunde. Beundrere vil strømme over til din firbenede ven, hvis du køber designertøj til din hund – og den vil højst sandsynlig elske opmærksomheden.

Nutidens mest klassiske navne indenfor modebranchen er begyndt at designe hundetøj. Eksempelvis er der de to eksklusive mærker Juicy Couture og Alexander Wang, som henholdsvis begge har tilføjet hundetøj til deres kollektioner. 

Modetøj til hunde er et hit i dag. Det er mest anvendeligt til små hunde, som man også typisk ser i modeshows. Disse shows kan bringe dig tættere på dit kæledyr, fordi I bruger mere tid sammen, og din hund får mere opmærksomhed af dig.

Uanset hvor sødt hundetøj og hundemode er, så er det vigtigste selvfølgelig altid din hunds velvære. Det er ikke naturligt for hunde at have tøj på, men det er noget, de kan vænne sig til – og det er især værdifuldt for små hunde, fordi de får varmen i det kolde vejr.

Hvis du er bange for, at din hund ikke er tilpas i hundetøj, er der en god tommelfingerregel: opfører din hund sig, som den plejer, og udfører den samme aktiviteter både med og uden tøjet på, så betyder det, at den er tilpas i dens nye outfit.

Størrelsesguide til hundetøj

Alle hunde er forskellige. Derfor er det vigtigt, at du måler din hunds egen størrelse, når du køber hundetøj. Således sikrer du, at din hund er mest tilpas i sit nye outfit. 

Heldigvis er det heller ikke svært at finde din hunds størrelse. Det eneste, du skal gøre, er at måle hundens ryg, hals og bryst.

Ryg: Her skal du måle slutningen af halsen til slutningen af halen.

  • Hals: Her skal du måle rundt om halsen. Sørg gerne for lidt ekstra omkreds, da det giver mest komfort.
  • Bryst: Her skal du måle omkredsen af brystkassen på det bredeste sted – og hele vejen rundt. 

De fleste tøjmærker, der sælger hundetøj – for eksempel Luksushund – har en størrelsesberegner, hvor du kan indsætte målene. Herefter viser den, hvilken størrelse din hund kan passe.

Lav dit eget hundetøj

Det behøver ikke at koste dig mange penge, hvis du gerne vil forkæle din vovse med en lun trøje eller jakke. Du kan gøre gåturen ude i det kolde vejr lidt længere ved selv at lave hundetøjet.

Der findes mange strikkeopskrifter på, hvordan du laver hundetøj til din bedste ven. Strikkeopskrift og Familiejournalen har blandt andet opskrifter på en islandsk sweater og en hundetrøje. Kan du lide at strikke, eller er du allerede god med en symaskine, så kræver det ikke særlig meget arbejde, og din hund vil elske resultatet.

Relaterede artikler

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

BlogHundetransporttaske - tag hunden med på ferieVille det ikke være skønt, hvis du kunne tage din hund med dig, når du skal ud at rejse? Det kan kun gøre ferien bedre. Men desværre kommer du ikke langt med en almindelig hundesnor eller -sele i sådan...

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

BlogAlle hunde har brug for en gåtur. Men vidste du, at det faktisk anbefales, at du lufter din hund i mindst 30 minutter to gange om dagen? Gåture giver din hund mulighed for at motionere, socialisere med andre hunde og bruge sin lugtesans.  Med...

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

BlogHundesnacks – sunde godbidder til din bedste venDin hund er en del af din familie. Den skal forkæles, lige som du vil forkæle andre medlemmer af familien. I stedet for fredagsslik, som ikke er godt for din hund, kan du forkæle den med sunde...