fbpx

Blog

Home » Tandhygiejne er vigtigt – også for hunde
Tandhygiejne

Tandhygiejne er vigtigt – også for hunde

Som hundeejer vil man gøre alt i sin magt for, at vores elskede firbenede venner har det så godt som muligt. De skal have næringsrig mad, lækre godbidder, masser af stimulering og selvfølgelig daglige gåture for at sikre, at de har et godt og sundt helbred, så de kan leve et langt og lykkeligt liv. Men mange hundeejere glemmer ofte, at tandhygiejne ligeledes er vigtigt, da det er en af de bedste måder at beskytte din elskede hund mod forskellige tand- og mundsygdomme nu og i fremtiden, som potentielt skal behandles med en voldsom operation eller medicin.

Netop derfor har vi i denne artikel valgt at give dig som hundeejer en række gode råd til, hvordan du bedst kan sikre, at din hund har en god tandhygiejne – og det starter allerede som hvalp.

Væn din hvalp til at få børstet tænder

For at gøre det lettere for dig at kunne børste din hunds tænder senere i livet for at sikre en god tandhygiejne, er det en god idé at starte med at tilvænne hunden til det, allerede når han/hun er en lille hvalp. Men som alle ved, er det ikke altid, at en hvalp er lige samarbejdsvillig, når man gerne vil have den til at gøre noget. Der er heldigvis tips og tricks til at få hunden til at lystre, og et af dem er at købe en god tandbørste med en lækker og velsmagende tandpasta, som hvalpen hungrer efter og forbinder med en god oplevelse.

Køb en god tandbørste til at din hund

Et godt alternativ er Animigos Denti-Care Kit til Hunde, som indeholder en almindelig 3-hovedet tandbørste, en finger-tandbørste og en velsmagende tandpasta med persille, eukalyptus og kanelolie. Især finger-tandbørsten er ideel til at vænne din hvalp til at få børstet tænder, og så kan man bruge den almindelige tandbørste, når vapsen bliver lidt større.

Et godt råd er at begynde tilvænningen med finger-tandbørsten og nogle lækre godbidder som belønning, og så putte finger-børsten ind i munden på hvalpen uden tandpasta til at starte med. Herefter belønner du hvalpen, så den ved, at tandbørstning er forbundet med noget godt og positivt. Med tiden kan man så putte tandpasta på fingertandbørsten, og bruge den til at børste sin hvalps tænder. Efter et par måneder med fingertandbørsten, kan man så gå over til den almindelige tandbørste, hvis man synes, at det er lettere.

Kort sagt handler det om at belønne hvalpen med lækre godbidder i starten og være meget tålmodig. På den måde adskiller det sig ikke fra så meget andet, som man skal lære sin hvalp, og det vigtigste er at vise hvalpen, at det er lækkert og godt at få børstet tænder, og med tiden vil hunden muligvis komme helt af sig selv, så snart du finder tandbørsten frem.

Andre gode råd til at sikre god tandhygiejne

Foruden tandbørstning er der også flere midler, du som hundeejer kan gøre brug af for at give din hund en god tandhygiejne både som hvalp og senere i livet. Her er det rigtige hundefoder en rigtig god start. For en sund og næringsrig kost er vigtigt for din hunds generelle sundhed og velvære, men det gælder også for dens mund- og tandhygiejne. Her er det især tørfoder, der er vigtigt at kigge på, da hunden ved at bruge sine tænder kan udvikle stærke og sunde tænder. I den forbindelse er det også vigtigt at give hunden tyggeben, tov og andet, som den kan gnave og tygge i. Knogler og andet hårdt kan nemlig hjælpe med tandsten, og tov kan virke som en form for tandtråd, og begge kan hjælpe med at holde din hunds tandkød og tænder sundere.

Hunden skal stadig til ’tandlæge’

Selvom du som hundeejer gør alt for at sikre, at din hund har den bedst mulige tandhygiejne, altså alt fra tandbørstning, det rigtige foder og gode gnaveben, bør din hund stadig fra tid til anden til ‘tandlæge’ i form af en dyrlæge. For kun ved at få hundens tandkød og tænder tjekket regelmæssigt hos en dyrlæge kan du forebygge eventuelle problemer. Det kan på sin vis godt minde lidt om os mennesker, der på trods af regelmæssig brug af tandtråd og tandbørstning dagligt skal til tandlæge et par gange om året for at blive undersøgt for potentielle problemer, som man ikke selv kan mærke.

Når alt kommer til alt, er en god tandhygiejne vigtigt for din hunds helbred og velvære, og man kan ofte undgå dyre dyrlægeregninger ved at børste hundens tænder og forebygge, at vores firbenede venner ikke skal gennemgå hårde operationer under fuld narkose ved at vælge det rigtige foder, give masser af tyggeben og tov og meget andet.

Ralated Post

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

BlogHundetransporttaske - tag hunden med på ferieVille det ikke være skønt, hvis du kunne tage din hund med dig, når du skal ud at rejse? Det kan kun gøre ferien bedre. Men desværre kommer du ikke langt med en almindelig hundesnor eller -sele i sådan...

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

BlogAlle hunde har brug for en gåtur. Men vidste du, at det faktisk anbefales, at du lufter din hund i mindst 30 minutter to gange om dagen? Gåture giver din hund mulighed for at motionere, socialisere med andre hunde og bruge sin lugtesans.  Med...

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

BlogHundesnacks – sunde godbidder til din bedste venDin hund er en del af din familie. Den skal forkæles, lige som du vil forkæle andre medlemmer af familien. I stedet for fredagsslik, som ikke er godt for din hund, kan du forkæle den med sunde...