fbpx

Blog

Home » Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie
hundetransporttaske

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

Ville det ikke være skønt, hvis du kunne tage din hund med dig, når du skal ud at rejse? Det kan kun gøre ferien bedre. Men desværre kommer du ikke langt med en almindelig hundesnor eller -sele i sådan et tilfælde.

I stedet skal du overveje at investere i en hundetransporttaske, som gør det muligt for dig at tage din hund med dig overalt.

I denne artikel forsøger vi at give dig al information, du skal bruge, når det kommer til hundetransporttasker. Hvordan vælger du den rigtige til din hund, er der flere forskellige slags, og hvad skal du være opmærksom på? Læs videre og få svarene herunder.

Typer af hundetransporttasker

Der findes forskellige slags hundetransporttasker. Bæretasker, rygsække, skuldertasker og endda klapvogne. Mulighederne er mange.

Vi har lavet en kort oversigt til dig, så du kan se, hvilken taske passer dine rejsebehov bedst.

 

Crossbody- eller posetaske

En crossbody- eller posetaske er ideel til dig, hvis du har en stor hund, fordi den er god til at bære meget vægt. Sådan en taske hænger ved siden af din krop, så du har også hunden tæt på dig. 

Se eksempelvis denne model med sikkerhedsline, der forhindrer din hund i at hoppe ud.

 

Rygsæk

En crossbody-taske er optimal til store hunde, men ikke til lange ture. Du kan få problemer med ryg, hofte eller skuldre, fordi vægten ikke fordeles jævnt i sådanne tasker.

Skal du for eksempel vandre eller udforske naturen, er det ikke optimalt med sådan en taske. I stedet vil en rygsæk være er et bedre valg. Se eksempelvis denne fine model med stropper på bagsiden til en sikkerhedssele samt justerbare skulderstropper. 

 

Taske med hjul

Hvis du har en stor og tung hund, er det en god ide at kigge efter en taske med hjul på. Så sikrer du rejsekomfort for jer begge.

 

Gå ikke på kompromis

Som hundeejer er det vigtigt, at du ikke bare køber det billigste, du kan finde. Din hund skal forkæles, og sikkerheden skal være i top under en rejse.

Derfor skal du aldrig købe en hundetransporttaske uden følgende:

  • Ventilationshuller eller skærme på alle fire sider af tasken
  • En stærk lås eller lynlås

Se udvalg af transporttasker

7 ting du skal overveje, før du køber en hundetransporttaske

Før du lufter pengepungen og køber en hundetransporttaske, er der ting, du skal være opmærksom på. Herunder har vi lavet en oversigt over 7 vigtige ting, du skal overveje, inden du køber.

 

1. Taskens størrelse

En stor taske kan være rar, fordi der er masser af plads. Rejser du meget, kan det være praktisk, så du har alle hundens ting samlet ét sted.

Omvendt kan en stor taske være irriterende at holde styr på hele tiden, selv hvis du kun rejser få gange om året. Tænk derfor på, hvad du skal bruge tasken til og på størrelsen, inden du køber.

Et godt råd er at lave en liste over ting, du skal bruge, så du har en større ide om, hvor meget tingene kan fylde.

Her er en oversigt over typiske ting, du kan have i tasken:

  • Hundemad
  • Vandflaske
  • Hundesnacks
  • Hundesele
  • Hundelegetøj
  • Hundeseng
  • Tæppe

2. Taskens opbevaringsplads

En hundetransporttaske skal helst kunne rumme både hunden og dens ting. Man kan få tasker med åbne og lukkede lommer og nogle uden lommer overhovedet. Overvej derfor dine og din hunds mulige behov under en rejse, så du ved, om du har brug for ekstra lommeplads.

 

3. Taskens design

En vigtig ting at overveje er, hvor lang tid du skal bære tasken. De fleste tasker bæres i håndtagene, hvilket er okay, i tilfælde af at du blot skal bære tasken over korte afstande – for eksempel fra dør til bil.

Men skal du bære tasken i lang tid ad gangen, skal du være opmærksom på at vælge en model, som er behagelig for dig at bære på. En rygsæk eller crossbody-taske er for eksempel ideel, hvis du skal bære længe eller gå langt. 

 

4. Taskens indhold af legetø

Af praktiske årsager kan din hunds yndlingslegetøj ikke altid tages med på ferie. Det betyder dog ikke, at din hund skal snydes for leg. Du kan købe transporttasker med indbygget hundelegetøj – så sikrer du, at din hund er underholdt under rejsen. 

 

5. Taskens tilbehør

Nogle hundetransporttasker inkluderer tilbehør som mad- og vandskåle. Det kan være praktisk for dig med de sammenfoldelige skåle, for så slipper du for at shoppe efter dem under rejsen.

 

6. Kan tasken vaske i en vaskemaskine?

Det kan være svært at holde hundens ting rent hele tiden. Derfor er det praktisk at finde en taske, som kan vaskes i en vaskemaskine. Det forenkler rengøringsprocessen under rejsen, når du slipper for at tænke over taskens rengøring. I stedet kan du nyde din ferie.

Køber du en taske, der ikke tåler vaskemaskine, er det en god ide at sørge for, at du i stedet kan tørre den af med en klud. 

 

7. Taskens vandtæthed

Rejser du meget – og er der risiko for, at tasken kan blive våd – så overvej en vandtæt taske. Det beskytter hunden og taskens indhold, hvilket gør din rejse nemmere. 

 

Transporter din hund i både bil og fly

Vil du tage din hund med på bilferien eller i flyet? Så kan du her gøre dig klog på, hvordan du transporterer din hund i en taske i bil og fly.

 

Til lands

Det er vigtigt, når du transporterer din hund i bil, at du husker sikkerhedsselen – den gælder ikke kun mennesker. Det kan du læse mere om her.

Et optimalt valg til biltransport er en sammenfoldelig taske, fordi den er nem at have med på farten. Der findes også smarte autosædetasker, som fastspændes med sikkerhedssele i bilens sæde.

Se også et udvalg af transportbure her, som sikrer din hunds sikkerhed og komfort under bilturen.

 

I luften

Du kan sagtens tage hunden med på flyrejsen. Faktisk må du medbringe en hund op til 8 kg inklusiv godkendt transporttaske i kabinen på flyet. Er hunden større, transporteres den i lastrummet.

Det vigtige at være opmærksom på er, at transporttasken skal være IATA-godkendt, altså godkendt som egnet til flyrejser. Mange flyselskaber stiller krav om IATA-godkendte (International Air Transport Association) transporttasker for at sikre sikkerheden og hundens velvære. 

Sørg derfor for at finde en godkendt taske, hvis du skal ud at flyve.

 

Relaterede artikler

Hvor meget mad skal en hvalp have

Hvor meget mad skal en hvalp have

BlogHvor meget mad skal en hvalp have? Det er vigtigt at vide, hvor meget mad en hvalp skal have, for at sikre dens sundhed og trivsel. Hvalpe har brug for en afbalanceret kost for at opretholde deres energiniveau og støtte deres vækst og udvikling....

Hvordan får man en hvalp til at sove om natten

Hvordan får man en hvalp til at sove om natten

BlogHvordan får man en hvalp til at sove om natten? Selvom hvalpe er søde og sjove at have i hjemmet, kan de også være en udfordring, især når det kommer til at få dem til at sove om natten. Det er vigtigt at sørge for, at hvalpen sover godt om...

Hvor langt må en hvalp gå

Hvor langt må en hvalp gå

Blog Hvor langt må en hvalp gå? At gå tur med din hvalp kan være en sjov og sund aktivitet, men det er vigtigt at overveje, hvor langt din hvalp kan gå, før du tager den med på en længere tur. En hvalps krop og muskler er stadig under udvikling, så...