fbpx

Blog

Home » Hundetransportbur – sikker transport til din hund
Hundetransportbur

Hundetransportbur – sikker transport til din hund

Hvis du lever et travlt og aktivt liv, hvor du ofte skal rejse fra det ene til det andet sted, behøver det ikke betyde, du skal savne din hund. Den kan sagtens tage med dig.

Hunden skal dog være tryg og tilpas når du rejser – eksempelvis i bilen. Mange hundeejere tror, at en bilsele er nok til at holde en hund rolig på en biltur. Det er ikke helt rigtigt. En bilsele kan være god at bruge, hvis turen er kort. Men hvad gør du, hvis du skal på en lang køretur?

Med et hundetransportbur kan din firbenede bedste ven tage med dig og samtidig være tryg og sikker i bilen.

I denne artikel vil vi komme ind på alt det, du skal vide, inden du køber et hundetransportbur til din hund. Det er selvfølgelig vigtigt for enhver hundeejer, at ens hund altid har det godt. Læser du videre, kan du se, hvordan du bedst sørger for din hunds tryghed, når du har den med i bilen.

Sikkerhed

Ligesom du selv tager sele på af sikkerhedsmæssige årsager, når du sætter dig ind i en bil, så skal din hunds sikkerhed også sørges for. Et hundetransportbur er dog ikke lovpligtigt, ligesom en sele er – men det ændrer ikke, at det er den sikreste måde for din hund at transporteres på.

Hvad skal du vide, inden du køber?

Før du finder dankortet frem og køber et hundetransportbur, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.

Forneden har vi lavet en kort oversigt over to af de vigtigste punkter, du skal huske.

 

Størrelsen

Når du skal købe et hundetransportbur, skal du blandt andet huske at tænke på din bils størrelse. Det skal være let for dig at tage buret ind og ud af bilen, og der skal samtidig være tilstrækkelig plads inde i bilen. 

Det anbefales derfor, at du måler bilen indvendigt, inden du køber et bur.

Vær opmærksom på, at buret heller ikke må være for stort til hunden, for så kan den let ophidse sig selv. Samtidig kan det være farligt, hvis buret er for stort i forbindelse med skader ved et eventuelt biluheld.

I buret skal der være plads til et lille tæppe eller madras og plads nok til, at din hund kan vende sig og ligge i en naturlig stilling. Der skal også være huller, så din hund kan få ordentlig luft. 

 

Materialet

For at sørge for din hund er bedst beskyttet, er det vigtigt at tænke på, hvilket materiale dit hundetransportbur er lavet af.

Hunde har store tyggebehov, så det er ingen hemmelighed, at hunde vil tygge på næsten alt, hvad de kan få deres tænder i. Sørg for, at buret er en undtagelse. 

Hvis du skal bruge buret dagligt, er det ideelt at lede efter et bur med hårde kanter, for eksempel metal eller hårdt plastik – det er mere holdbart. Hvis du kun skal bruge det engang imellem, kan du overveje at købe et bur med lettere og blødere materiale. 

Her er en kort liste over de materialer, der skal undgås:

 • Tråd
 • Stof
 • Foldekasser
 • Traditionelle plastik hundekasser

Se udvalg af hundetransportbur

Flere forskellige modeller

Et transportbur til din hund forbedrer sikkerheden markant for både din hund og passagerer i bilen under kørslen. Der findes forskellige modeller som transportkasser, transporttasker, skuldertasker, cykeltasker, rygsække og trolleys. Se et udvalg af transportbure her

En transporttaske er for eksempel god til at transportere små hunderacer, hvis du hurtigt skal med bussen eller toget.

En transportkasse er let at rengøre og aftørre og er derfor god at bruge, når I skal forbi dyrlægen. 

Transportkassen kan fastspændes i bilen. Dette er vigtigt at huske, ellers kan det have sikkerhedsmæssige konsekvenser for din hund, hvis du for eksempel laver en nødopbremsning. 

Forskel på hundetransportbur og transportkasse

Egentlig er der ikke den store forskel på et hundebur og en transportkasse. Du kan bruge begge til at transportere din hund sikkert fra det ene sted til det andet. 

En transportkasse kan du nemt tage ud af bilen og bruge i offentlig transport i stedet, hvorimod et hundetransportbur er stationært. Du kan til gengæld bruge et hundetransportbur som et ganske almindeligt hundebur i en kortere periode.

I tilfælde af en bilulykke

Det er ikke sjovt at tænke på et scenarie, hvor du og din hund ender i en bilulykke. Din hunds sikkerhed skal sørges for, selv hvis du bliver skadet i en eventuel bilulykke.

Et hundetransportbur er praktisk at have i sådan et uønsket scenarie. Din hund ville være et sikkert sted, hvor den ikke kan løbe væk eller bide nogen, fordi den er bange.

Der er en vigtig ting, du skal sørge for, når du forbereder dig på det værste. Fastgør en lamineret oversigt over nedenstående oplysninger oven på eller inde i buret. Således sikrer du din hunds sikkerhed i tilfælde af, at du skades i en bilulykke.

 • Dit for- og efternavn
 • Din adresse
 • Dit telefonnummer
 • En nødkontakt til din hund, autoriseret til at træffe valg på dine vegne
 • Navn og telefonnummer på dyrlæge
 • Enhver eventuel allergi din hund måtte have
 • Andre relevante oplysninger om din hund

Find hundetransportbur

Relaterede artikler

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

Hundetransporttaske – tag hunden med på ferie

BlogHundetransporttaske - tag hunden med på ferieVille det ikke være skønt, hvis du kunne tage din hund med dig, når du skal ud at rejse? Det kan kun gøre ferien bedre. Men desværre kommer du ikke langt med en almindelig hundesnor eller -sele i sådan...

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

Hundesele – sikkerhed og komfort i ét

BlogAlle hunde har brug for en gåtur. Men vidste du, at det faktisk anbefales, at du lufter din hund i mindst 30 minutter to gange om dagen? Gåture giver din hund mulighed for at motionere, socialisere med andre hunde og bruge sin lugtesans.  Med...

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

Hundesnacks – sunde godbidder til din bedste ven

BlogHundesnacks – sunde godbidder til din bedste venDin hund er en del af din familie. Den skal forkæles, lige som du vil forkæle andre medlemmer af familien. I stedet for fredagsslik, som ikke er godt for din hund, kan du forkæle den med sunde...